У Кенији убијено 48 људи у насиљу које је шокирало полицију

Најмање 48 људи је убијено, од којих 11 дјеце у етничким сукобима између два ривалска племена на југоистоку Кеније, чији је обим и интензитет насиља шокирао кенијску полицију. „То је био веома тежак инцидент. Укључују убиство 11 дjеце, 31 жене и шест мушкараца”, потврдио је замjеник регионалног шефа полиције Џозеф Китур и додао да су […]

среда, август 22, 2012 / 22:12

Најмање 48 људи је убијено, од којих 11 дјеце у етничким сукобима између два ривалска племена на југоистоку Кеније, чији је обим и интензитет насиља шокирао кенијску полицију.

„То је био веома тежак инцидент. Укључују убиство 11 дjеце, 31 жене и шест мушкараца”, потврдио је замjеник регионалног шефа полиције Џозеф Китур и додао да су 34 тијела искасапљена, а 14 спаљено.

Према његовим ријечима, сукоб се догодио касно синоћ између племена Покомо и Орма у руралном округу Тана ријеке на југоситоку Кеније на, око 300 километара од Најробија, пренијела је агенција АФП.

Француска агенција наводи да је обим и интензитет убистава „шокирао кенијску полицију” и да није потпуно јасно шта је изазвало тако крвав сукоб, мада су се два племена сукобљавала и раније око коришћења земљишта и извора воде.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *