У Јакутији пронађане “живе ћелије“ мамута

Чланови међународне експедиције у руској сјевероисточној републици Јакутији пронашли су „живе ћелије“ мамута. "На дубини од око 100 метара открили смо богат материјал за истраживање, меко и дебело ткиво, крзно као и коштану срж мамута", рекао је Семјон Григорјев, шеф експедиције "Јана-2012" на састанку на универзитету у регионалној пријестоници Јакутску. Контроверзни јужнокорејски научник Хуанг Ву […]

уторак, септембар 11, 2012 / 12:37

Чланови међународне експедиције у руској сјевероисточној републици Јакутији пронашли су „живе ћелије“ мамута.

"На дубини од око 100 метара открили смо богат материјал за истраживање, меко и дебело ткиво, крзно као и коштану срж мамута", рекао је Семјон Григорјев, шеф експедиције "Јана-2012" на састанку на универзитету у регионалној пријестоници Јакутску.

Контроверзни јужнокорејски научник Хуанг Ву Сук већ је изразио интерес за ово откриће, саопштио је руски Сјевероисточни федерални универзитет, преноси агенција РИА Новости.

Друга група научника у Јакутску потписала је споразум са Хуангом у марту да клонира младунче вунаност мамута која је откривена у пермафросту, слоју земљишта у коме је стално температура испод тачке смрзавања уназад неколико или више хиљада година.

Младунче мамута откривено је на обали мора Лаптев прошле године. Вјерује се да је животиња угинула прије око 10.000 година.

Хуанг, предсједник Фондације за биотехничка истраживања Суам поздрављен је у Јужној Кореји као национални херој и "врховни научник" док неки његови радови у истраживању људског ембриона нису проглашени плагијатом 2006.

Он је осуђен условно на затворску казну 2009. због проневјере и примања више милиона долара као грантова за незаконите потребе.

Хуанг је направио првог клона пса на свијету 2005.

У октобру прошле године он је рекао да је успјешно по први пут клонирао којоте.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *