У Ирану направили свој Јутјуб

Иран је покренуо нову интернет страницу за размену видео снимака у покушају да понуди алтернативу за популарне сајтове попут Јутјуба који су у тој земљи забрањени. Интернет страница државне телевизије названа је Мехр (на персијском „наклоност”), а њен циљ је промовисање иранске и исламске културе и умjетника. За сада није познато у којој мjери ће […]

понедељак, децембар 10, 2012 / 09:21

Иран је покренуо нову интернет страницу за размену видео снимака у покушају да понуди алтернативу за популарне сајтове попут Јутјуба који су у тој земљи забрањени.

Интернет страница државне телевизије названа је Мехр (на персијском „наклоност”), а њен циљ је промовисање иранске и исламске културе и умjетника. За сада није познато у којој мjери ће www.mehr.ir бити надгледан или цензурисан.

Сајтове попут Јутјуба или друштвених мрежа Фејсбук и Твитер иранска држава је забранила, правдајући то тврдњама да блогери западних земаља воде „тихи рат” против Исламске Републике.

Иранске власти су најавиле и да покушавају да створе сопствени Интернет простор који неће бити повезан за западним дијелом свијета, али стучњаци за сајбер технологију наводе да ниједна земља не би могла у потпуности то да учини.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *