У Хрватској послије рата више од 80 Срба убијено на етничкој основи

Од 1. јануара 1996. године до данас у Хрватској је убијено 83 Срба, углавном старијих и немоћних, а да ниједан једини убица није откривен. Директор Документационо-информационог центра Веритас, Саво Штрбац каже да је толико злочина регистровао овај центар, а да је стварна бројка сигурно већа. У овај крвави биланс, како наводи Штрбац, ушла су само […]

недеља, јун 10, 2012 / 12:22

Од 1. јануара 1996. године до данас у Хрватској је убијено 83 Срба, углавном старијих и немоћних, а да ниједан једини убица није откривен.

Директор Документационо-информационог центра Веритас, Саво Штрбац каже да је толико злочина регистровао овај центар, а да је стварна бројка сигурно већа.

У овај крвави биланс, како наводи Штрбац, ушла су само етнички мотивисана убиства, а у њега су укључени и случајеви тринаест крајње сумњивих "самоубистава".

"Све је наводно процесуирано, сви случајеви се провлаче кроз папирнату законску процедуру, али ниједан једини случај није ријешен, ниједан убица није пронађен", рекао је директор Документационо-информационог центра Веритас.

Један од посљедњих случајева када је Србин убијен на етничкој основи, десио се у априлу ове године када су Момчила Шпановића /75/ на монструозан начин испред његове куће у мјесту Крстиња у Хрватској, претукли је на смрт и задавили. 

Хрватски медији називали су бизарним овај злочин почињен уз православни Васкрс и цитирали изјаве очевидаца да је мртвом старцу на главу била стављена партизанска капа са звијездом петокраком!Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *