У Гацку спаљена тона дроге

Тона различитих врста наркотика спаљена је данас у пећима Термоелектране Гацко. У уништеним количинама наркотика највише је било марихуане, око 900 килограма, хероина је било 99 килограма, а остатак је кокаин, те ЛСД и екстази таблете. Процјена је да улична вриједност уништених наркотичких средстава износи 20 милиона КМ. Томе су присуствовали Горан Зубац, директор Државне […]

четвртак, децембар 13, 2012 / 19:09

Тона различитих врста наркотика спаљена је данас у пећима Термоелектране Гацко.

У уништеним количинама наркотика највише је било марихуане, око 900 килограма, хероина је било 99 килограма, а остатак је кокаин, те ЛСД и екстази таблете.

Процјена је да улична вриједност уништених наркотичких средстава износи 20 милиона КМ.
Томе су присуствовали Горан Зубац, директор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), и Фахрудин Радончић, министар сигурности БиХ, који су заузели заједнички став да се и на овај начин мора показати заједничка и одлучна борба против свих облика криминала.

"БиХ је због малог броја становника и њене економске моћи, односно немоћи, земља која је погодно тло за транзит дроге према осталим дијеловима Европе, али и растурање дроге унутар њених граница, али су наше службе спремне да наставе битку против овог криминала, у шта ћете се увјеравати и у наредном периоду", истакао је Зубац.
Радончић је такође потврдио још одлучнију борби против свих облика криминала у наредном периоду.

"Ова акција је поклон за нашу јавност уочи Нове године, која показује спремност државе да се бори са криминалом", казао је он.

Он је додао да наредну годину треба сматрати као годину обрачуна са криминалом и корупцијом те да у том контексту нико неће бити заштићен нити амнестиран.

"Нема очева и синова само у Београду и Загребу, већ их има и у Сарајеву, гдје нико неће бити ни амнестиран ни заштићен", рекао је Радончић.

Дрога која је уништена у Гацку заплијењена је у протеклих девет година на подручју БиХ, а акцију је, по налогу Суда БиХ, спровела СИПА, МУП РС и Министарство сигурности БиХ0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *