У Евролигу финалисти, Игокеа свакако не испуњава услове

Предсједник АБА Радован Лорбек одговорио на захтев КК Партизан и КК Црвена звезда да се „растумачи“ договор из Луксембурга: у ЕЛ дефинитивно иду финалисти Ф4! Б92 је и извора блиских АБА лиги, добио овај допис, који је већ стигао на адресе "вјечитих" у коме Лорбек коначно саопштава оно што је била "јавна тајна" већ неколико […]

петак, март 22, 2013 / 08:22

Предсједник АБА Радован Лорбек одговорио на захтев КК Партизан и КК Црвена звезда да се „растумачи“ договор из Луксембурга: у ЕЛ дефинитивно иду финалисти Ф4!

Б92 је и извора блиских АБА лиги, добио овај допис, који је већ стигао на адресе "вјечитих" у коме Лорбек коначно саопштава оно што је била "јавна тајна" већ неколико дана, а то је да ће пласман у Евролигу обезбиједити финалисти завршног турнира у Лакташима, као и да Игокеа не задовољава услове за добијање Б лиценце.

Након овог писма, и недеља недоумица, сада је коначно јасно на који начин су челници Лиге решили ситуацију која је донијела огромну штету такмичењу, јер су осим промјене правила о начину пласмана у ЕЛ, доста дуго били недоступни подаци и о томе да Солнок и МЗТ не могу да испадну из лиге, јер имају уговоре.

Поштовани,

У складу са захтевом за званиц̌но тумачење ЕЦА-АБА Лиге 2013-14 Евролиг Агримент-а, потписаног 1. Марта у Луксембургу, који су затражили КК Црвена Звезда и КК Партизан, а након додатних консултација са ЕЦА обавештавамо вас следеће:

С обзиром да је потпуно извесно да ће на крају лигашког дела такмичења КК Игокеа заузети прву позицију на табели, као и да њихова пријављена арена за сезону 2012-2013 за такмичење у АБА Лиги не испуњава минималне услове за стицање Б Лиценце по евролигашким правилима, за пласман у Евролигу примениће се тачке 3, став Б, актуелног споразума.

Директан пласман у Евролигу у сезони 2013-2014. обезбедиће шампион АБА лиге (освајач Фајнал-фор турнира) и финалиста Фајнал-фора, док ће право у квалификацијама остварити онај поражени полуфиналиста Ф4 турнира који је боље пласиран у лигашком делу такмичења.

Сви клубови који остваре право директног играња или пласман у квалификације за Евролигу у сезони 2013-14 ће у складу са прави морати да испуне минималне услове за Б лиценцу.

Пријаву за издавање Б лиценце за играње у Евролиги за 2013-14 разматраће ЕЦА која ће након уобичајних провера донети одлуку о њеном издавању.

У случају да неки од клубова који је стекао право играња у Евролиги за 2013-14 кроз пласман у АБА лиги не испуни минималне услове за издавање Б лиценце од стране ЕЦА, одлуку који други клуб ће га заменити донеће органи ЕЦА у складу са Еuroleague Bulows.

Радован Лорбек
Председник АБА

 0 КОМЕНТАРА

  1. Kamo puste sreće da dodikea izduva, ali ne lezi vraže daće precjednik pare od penzija,zadužiti se gdje god može, a ako treba i bubrege vaditi samo da igraju Evroligu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *