У Брајантову част ни 8 ни 24 у Лејкерсима више нико неће носити

Коби Брајант ући ће у историју НБА лиге и као пензионер пошто ће постати први играч због кога ће једна франшиза повући два броја

среда, септембар 13, 2017 / 14:23

Управо то је одлука предсједника Лејкерса и франшизе из Лос Анђелеса, а свечана церемонија заказана је за 18. децембар, потврђено је за ЕСПН.

Један од најбољих играча свих времена повукао се на крају сезоне 2015/2016 као петоструки НБА шампион, учесник ол-стар мечева у 18 наврата, а само су Карим-Абдул Џабар и Карл Мелоун постигли више поена од њега у најјачој лиги света (33.643).

Брајант је у својој двадесетогодишњој каријери, у којој је бранио само боје ‘Језерџија’, носио бројеве 8 и 24 по тачно деценију, а нешто успјешнији био је са два броја на леђима.

Са осмицом има учинак од десет ол-старова, четири НБА прва тима и три титуле, док је са двадесетчетворком десет пута био ол-стар и два пута шампион, али и два пута МВП великог финала.

Коби ће бити јубиларни, десети ‘Језерџија’ коме ће број бити повучен – после Вилта Чемберлена (13), Елџина Бејлора (22), Гејла Гудрича (25), Меџика Џонсона (32), Шекила О’Нила (34), Џејмса Вортија (42), Џерија Веста (44) и Џамала Вилкиса (52), а први уз Шекила који ће у то друштво ући а да није члан Куће славних.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *