У Бијељини скупштински обрачун око неизвјесне већине

На врло бурној сједници Скупштине града Бијељина данас је смијењен начелник Одјељења за финансије у Бијељини Милорад Софренић. Клуб одборника СДС тражио је да се смјена Софренића и нова именовања скину са дневног реда, што је одбијено са 13 гласова од 18 одборника који су били у скупштинској сали. Скупштина града има 31 одборника, али […]

среда, мај 11, 2016 / 11:38

На врло бурној сједници Скупштине града Бијељина данас је смијењен начелник Одјељења за финансије у Бијељини Милорад Софренић.

Клуб одборника СДС тражио је да се смјена Софренића и нова именовања скину са дневног реда, што је одбијено са 13 гласова од 18 одборника који су били у скупштинској сали.

Скупштина града има 31 одборника, али су одборници СНСД и ДНС излазили из скупштинске сале сваки пут када је требало гласати.

Након тога су одборници вишегодишње скупштинске већине окупљене око СДС устали из клупа и уз повишене тонове и увреде тражили паузу, понављање гласања и акламацију.

Уз оптужбе да је гласање злоупотребљено и да се крши пословник, уз много ружних и прегласних ријечи затражена је експертиза гласања.

Предсједник Скупштине града Драган Ђурђевић истрајавао је на редовном току сједнице и гласању за сваки понуђени приједлог.

Смјена начелника финансија изгласана је већином од 16 гласова, што указује на промјену скупштинске већине у Бијељини уочи локалних избора заказаних за октобар.

Одборник СДС Славно Новаковић физички није дозволио Ђурђевићу да настави даље вођење сједнице, након чега је засједање прекинуто. 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *