У БиХ за пола године дошло више од 40.000 Арапа

У БиХ је за седам мјесеци ове године ушло 42.627 грађана из арапских земаља, пише данашњи „Дневни аваз“ позивајући се на званичне податке Граничне полиције БиХ.

недеља, август 13, 2017 / 13:54

Према овим подацима, највећи број Арапа који је ушао у БиХ долази из Уједињених Арапских Емирата и то 19.887, а затим из Кувајта 11.103, док су на трећем мјесту грађани Саудијске Арабије, којих је за седам мјесеци ушло 9.385.

На четвртом и петом мјесту налазе се грађани Катара са 1.531 доласком, односно Јордана са 721 грађанином који је ушао у БиХ од почетка ове године, пише Дневни Аваз.

Када се ови бројеви упореде са подацима Туристичке заједнице Кантона Сарајево из септембра прошле године, према којима је у БиХ у првих седам мјесеци ушло 1.815 држављана Саудијске Арабије, 4.201 Уједињених Арапских Емирата, те 1.751 грађанин Кувајта, евидентан је пораст долазака Арапа у БиХ.

Према подацима туристичких заједница, Арапи се у БиХ у просјеку задржавају од пет до 10 дана, док значајан број њих изнајми или купи куће за боравак и до мјесец дана, а неки купују и граде некретнине широм БиХ, гдје су већ изграђена бројна арапска насеља.

Аваз напомиње да је ово први пут да је Гранична полиција БиХ објавила званичне податке о броју долазака арапских држављана у БиХ.

(Мондо)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *