Твитер и на грчком

Друштвена мрежа Твитер је доступна и на грчком језику, чиме је број језика на којима је ова социјална мрежа доступна порастао на 33. Твитер је однедавно доступан и на баскијском и чешком језику. "Прошлог маја, отворили смо наш Центар за превођење за шест нових језика, уз креирање новог низа функција које олакшавају процес превођења", наведено […]

уторак, септембар 11, 2012 / 09:34

Друштвена мрежа Твитер је доступна и на грчком језику, чиме је број језика на којима је ова социјална мрежа доступна порастао на 33.

Твитер је однедавно доступан и на баскијском и чешком језику.

"Прошлог маја, отворили смо наш Центар за превођење за шест нових језика, уз креирање новог низа функција које олакшавају процес превођења", наведено је у саопштењу "Твитера".

Та друштвена мрежа је у априлу 2008. почела са додавањем страних језика, када је лансирала своју верзију на јапанском језику, послије чега се у новембру 2009. појавио "Твитер" на шпанском и француском.

Најновији језици су постали доступни највише захваљујући заједници преводилаца, наведено је у саопштењу из Твитера.

"Твитер" од 2009, наиме, користи модел преводилачке заједнице.

Центар за превођење је резултат настојања око 350.000 волонтера широм свијета да "Твитер" учине доступним на што више језика.

"Тражња је била толико велика да смо израдили конзолу – ‘Твитеров’ Центар за превођење.

Са додавањем сваког новог језика на ‘Твитеру’ примијетили смо повећано интересовање корисника који су жељели да нам помогну у превођењу ‘Твитера’ на њихов језик," наведено је у саопштењу које су пренијели грчки медији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *