Тужни принц може на гласање и по личну карту

У суботу, 7. маја у 18.00 часова десиће се осамнаести рођендан и двијестото извођење представе савременог театра сјенки „Тужни принц“. У питању је једна од напознатијих и најнаграђиваних представа Дјечијег позоришта Републике Српске која је нашој кући отворила врата и завјесе театара широм свијета, како за дјецу тако и одрасле. Представа је настала по мотивима […]

среда, мај 4, 2016 / 12:48

У суботу, 7. маја у 18.00 часова десиће се осамнаести рођендан и двијестото извођење представе савременог театра сјенки „Тужни принц“.

У питању је једна од напознатијих и најнаграђиваних представа Дјечијег позоришта Републике Српске која је нашој кући отворила врата и завјесе театара широм свијета, како за дјецу тако и одрасле.

Представа је настала по мотивима лирске бајке Предрага Бјелошевића. Режију потписује Бисерка Колевска из Бугарске, а сценографију Свила Величкова, такође из Бугарске.
 
Глумачка постава и након осамнаест година је иста: Тужни принц: Слободан Перишић, Сјенка Тужног принца: Душко Мазалица, а у осталим улогама играју Александра Спасојевић, Александар Бланић, Жељко Милићевић, Драган Бањац и Божана Бијелић.
 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *