Тужилаштво предложило шест свједола против Мишковића

Тужилаштво Србије за организовани криминал предложило је саслушање шест свједока у истрази против власника “Делте” Мирослава Мишковића, сазнаје лист “Данас”.Према извору овог листа, највјероватније ће током истраге бити саслушан и представник компаније “Делта”. Раније саслушање свједока одговара одбрани осумњичених бизнисмена, јер би браниоци одмах након њиховог саслушања могли да затраже пуштање на слободу својих клијената, […]

понедељак, децембар 17, 2012 / 09:01

Тужилаштво Србије за организовани криминал предложило је саслушање шест свједока у истрази против власника “Делте” Мирослава Мишковића, сазнаје лист “Данас”.Према извору овог листа, највјероватније ће током истраге бити саслушан и представник компаније “Делта”.

Раније саслушање свједока одговара одбрани осумњичених бизнисмена, јер би браниоци одмах након њиховог саслушања могли да затраже пуштање на слободу својих клијената, због престанка разлога за задржавање у притвору.

Бранилац Мишковића, адвокат Зденко Томановић, рекао је да ће данас у Специјалном суду уложити жалбу на одређивање притвора до 30 дана свом клијенту.

Он је нагласио да Мишковић није починио ниједно кривично дјело за које се терети, јер се њему ставља на терет финансијско инвестирање, које је, како каже, дозвољено свуда у свијету.

“За свако инвестирање постоји сагласност надлежног државног органа и нити је оштећена држава, нити је било ко оштећен. То што му се ставља на терет није кривично дело”, рекао је Томановић.

Против Мирослава Мишковића, његовог сина Марка, власника “Нибенс групе” Мила Ђурашковића и још седморице директора, судија за претходни поступак Специјалног суда донио је рјешење о притвору, због сумње да су злоупотребом положаја извлачили новац из путарских предузећа и себи прибавили корист од око 30 милиона евра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *