Турска укида абортус туризам

Канцеларија за промоцију културе и туризма амбасаде Турске у Сарајеву саопштила је да је забрањен рад туристичкој агенцији „Баракуда Тур Компани“, која је промовисала такозвани абортус туризам у БиХ. Компанија Баракуда у Истанбулу прије двије седмице почела је да организује туристичка путовања која су укључивала извођење абортуса у страној земљи, а једна од веома популарних […]

субота, август 11, 2012 / 15:39

Канцеларија за промоцију културе и туризма амбасаде Турске у Сарајеву саопштила је да је забрањен рад туристичкој агенцији „Баракуда Тур Компани“, која је промовисала такозвани абортус туризам у БиХ.

Компанија Баракуда у Истанбулу прије двије седмице почела је да организује туристичка путовања која су укључивала извођење абортуса у страној земљи, а једна од веома популарних дестинација била је и Босна и Херцеговина, гдје четири дана, три ноћења и абортус коштају 600 долара, преносе босански медији.

У писаној изјави аташеа за културу и туризам амбасаде Турске у БиХ Џенгиза Ајдина наводи се да је Министарство за културу и туризам Турске пре 10 дана отворило истрагу о том случају, пренио је портал Кликс.

"Турска је уложила велике напоре у развој туризма. Овај несрећни случај штети имиџу Турске. Он није у складу са нашим етичким схватањима и схватањима туризма уопште. Одлуком Министарства културе и туризма Републике Турске, поменутој агенцији одузета је туристичка лиценца", наводи се у саопшењу.

Како је у изјави агенцији Анадолија објаснио аташе Ајдин, утврђено је да је агенција Баракуда поред БиХ, нудила посјете ради абортуса и Украјини, Румунији и још неким земљама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *