Турска почела пробну агресију на Сирију

Турске војне снаге су, уз подршку оклопних возила и хеликоптера, извршиле војну агресију на Сирију, у региону насељеном Курдима. Више од 100 турских војника наоружаних топлотним ракетама и савременим наоружањем ушло је данас у град Џараблуис у курдском региону Кобани. Контингент турских војника се наводно вратио у своје базе након сат времена. У међувремену, турски […]

уторак, август 7, 2012 / 19:46

Турске војне снаге су, уз подршку оклопних возила и хеликоптера, извршиле војну агресију на Сирију, у региону насељеном Курдима.

Више од 100 турских војника наоружаних топлотним ракетама и савременим наоружањем ушло је данас у град Џараблуис у курдском региону Кобани. Контингент турских војника се наводно вратио у своје базе након сат времена. У међувремену, турски медији су јавили да је око 40 турских војника остало у Сирији.

Портпарол курдске милиције у пограничним градовима Кобани и Ефрин оптужио је турске снаге да снабдевају оружјем и муницијом сиријске терористе који се боре против сиријске војске. Турско министарство иностраних послова је демантовало да је турска војска ушла у Сирију.

Прошле седмице, турска војска је организовала тенковске вежбе у округу Нусаибин, на само два километра од границе са Сиријом.

Ен-Би-Си Њуз је такође известио да су 31. јула скоро два туцета (24) MANPAD система испоручена терористима у Сирији од стране Турске.

Опозиционе странке у Турској осудиле су мешање Анкаре у унутрашње ствари Сирије. Лидер Републиканске народне партије упозорио је владу прошлог месеца да се са својим агресивним ставом према Сирији увлачи у “блискоисточни муљ“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *