Турска опет изводи војне маневре близу Сирије

Турска војска поново изводи војне маневре, уз ангажовање тенкова и оклопних пјешадијских транспортера, у близини границе са Сиријом гдје се антивладина побуна која траје 17 мјесеци, претворила у грађански рат, јавља полу-званична турска новинска агенција Анадолија.  Вјежбе су у покрајини Килис, свега неколико десетина метара од границе Турске и Сирије, а циљ је да се […]

уторак, август 14, 2012 / 18:09

Турска војска поново изводи војне маневре, уз ангажовање тенкова и оклопних пјешадијских транспортера, у близини границе са Сиријом гдје се антивладина побуна која траје 17 мјесеци, претворила у грађански рат, јавља полу-званична турска новинска агенција Анадолија.

 Вјежбе су у покрајини Килис, свега неколико десетина метара од границе Турске и Сирије, а циљ је да се утврде „могућности за ратовање” турских оружаних снага, каже агенција.

Тенкови, лансери ракета и механизоване пјешадијске јединице учествују у симулираном нападу, каже агенција. Турска војска је и последњих недеља изводила такве вјежбе у областима уз границу Сирије.

Турска је ојачала војску на граници од 22. јуна када је Сирија близу своје обале оборила турски авион „Ф-4”. Распоређене су батерије пројектила „земља-ваздух” и тенкови.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *