Туризам у Грчкој изнад очекивања

Грчка ове године очекује рекордних 21,2 милиона иностраних туриста, укључујући оне који ће у ту земљу стићи крузерима, изјавио је предсједник Асоцијације хеленских туристичких компанија (СЕТЕ) Андреас Андреадис. Андреадис је објаснио да тражња расте знатно брже у односу на првобитне процјене и да се раније сматрало да ће Грчка овогодишњи број туриста забиљежити у наредне […]

петак, мај 30, 2014 / 08:33

Грчка ове године очекује рекордних 21,2 милиона иностраних туриста, укључујући оне који ће у ту земљу стићи крузерима, изјавио је предсједник Асоцијације хеленских туристичких компанија (СЕТЕ) Андреас Андреадис.

Андреадис је објаснио да тражња расте знатно брже у односу на првобитне процјене и да се раније сматрало да ће Грчка овогодишњи број туриста забиљежити у наредне четири године, пише атински дневник Катимерини.

Потребне су инвестиције да би се изградило више хотела, а инфраструктуру регионалних аеродрома потребно је модернизовати, додао је он.

Андреадис вјерује да ће крузерима у Грчку ове године стићи 2,2 милиона путника, слично као прошле године, додајући да је посљедња процјена СЕТЕ да ће земљу посјетити укупно 19 милиона туриста „прилично конзервативна“.

Само у Атини се очекује 750.000 туриста више у односу на 2013. Према прогнозама, доласци из Рузије биће пет одсто мањи, а из Украјине чак 50 одсто мањи.

СЕТЕ наводи да је, да би се изашло у сусрет будућој тражњи, потребно 250.000 нових кревета у хотелима високе категорије (са четири и пет звјездица) до 2021, за шта ће бити потребне инвестиције од 24 милијарде евра, од чега ће око три милијарде доћи из државних кофера, а остатак из приватног сектора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *