Ту је грм, ту је зец: Додик би да се среди нешто око Централне банке и њене добити

Предсједник СНСД Милорад Додик изјавио је данас у Бијељини да ће бити спреман да разговара о враћању на раније уређење Централне банке и да се њена добит дијели ентитетима, а не да иде на рачун буџета БиХ, те да ће подржати сваку такву идеју.

субота, септембар 9, 2017 / 21:06

“Централна банка је заједничка институција два ентитета и они који су промијенили ту суштину и отели новац ентитема давно су од Централне банке направили ово што је данас и та врста независности коју неко промовише не постоји нигдје на свијету”, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, најбоље би било да се врати првобитно уређење Централне банке, чији је оснивач и Република Српска.

“Високи представници су ранијих година Републици Српској безочно отели право на власништво и новац који смо уложили у Централну банку, али то је право које не умире и ми чекамо прилику да то питање поставимо на дневни ред”, поручио је Додик.

Он је и овом приликом оптужио СДС да је све што предложе на нивоу БиХ сумњиво и штетно за Републику Српску, па тако и посљедња дешавања у вези са Централном банком БиХ.5 КОМЕНТАРА

 1. Ma ima boljih prijedloga kako namaknuti novac :

  “Kad bi sve žene dale otkaz i posvetile se porodici, cijena radnog sata bi se udvostručila, radnih mjesta bilo dovoljno, a porodica bila zdrava”, napisao je sin Dušanke Majkić.

  Inače, Dejan je zaposlen kao pomoćnik direktora Poreske uprave Republike Srpske, a njegova objava posebno je zanimljiva s obzirom na to da Dušanka mjesečno zarađuje oko pet hiljada KM u klupama Parlamentarne skupštine BiH.

 2. Имам идеју како да Република Српска уђе у Гинисову књигу рекорда. Треба једноставно Додиковој банди дати Црнтралну банку и сви рекорди у хиперинфлацији, чак и они несрећног Милошевића биће с лакоћом оборени и ми ће мо ућу у то престижно друштво које је бар по нечему свјетски рекордер.

 3. RS treba da se povuce iz centralne banke a i iz UIO .
  Moze sarajevo onda da sisa kitu zajedno sa visokim inkvizitorima koji misle da su silom nametnuti zakoni vjecni.
  Raspad bih je i onako pred vratima

 4. Pa lijepo bi nam bilo par mjeseci ako bi Dodo mogao stampati novac prema svojim potrebama. Medjutim nema matematike koja ovoliku javnu potrosnju iz sopstvenih prihoda moze finansirati. A Dodo bi da nista ne mijenja , pogotovo ne ono sto traze MMF i ostali usrecitelji siromasnih zemalja..
  Znanje sa pocetka 90-ih iz stamperije na Topcideru prenijeti u stampariju Nezavisnih u mjestu blizu Bakinaca bi bio prvorazredni uspjeh. Radilo bi se u 3 smjene i zaposlilo bi se i ono malo omladine koja nece da bere voce na ogromnim plantazama jednog ploiticara iz Lijevca polja .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *