Тројица ухапшених због напада у Зворнику

У Агенцији за истраге и заштиту БиХ саслушана је још једна особа за коју се сумња да је повезана с терористичким нападом на полицијску станицу у Зворнику. У нападу који се догодио 27. априла један полицајац је убијен, а двојица су рањена. У објектима које је користио осумњичени М.Д. пронађени су и привремено одузети одређени […]

четвртак, април 30, 2015 / 16:12

У Агенцији за истраге и заштиту БиХ саслушана је још једна особа за коју се сумња да је повезана с терористичким нападом на полицијску станицу у Зворнику. У нападу који се догодио 27. априла један полицајац је убијен, а двојица су рањена.

У објектима које је користио осумњичени М.Д. пронађени су и привремено одузети одређени предмети, потврђено је из те агенције.

Како су пренијели медији, раније су приведене двије особе, а трећа је Мухамед Демировић.

Иначе, криминалистичка обрада двојице раније ухапшених, К.М. и А.Ф.Х., још траје, рекла је портпаролка СИПА Кристина Јозић.

Реч је о Касиму Мехидићу и Авдулаху Хасановићу, који су били пријатељи нападача Нердина Ибрића, који је убијен у размјени ватре с полицијом.

Демировић је, према наводима агенције Хина, зет ухапшеног Авдулаха Хасановића, за кога је потврђено да је недавно боравио у Сирији, гдје се борио на страни терористичке организације Исламска држава.

Хасановић (24), као и Касим Мехидић (30) идентификовани су као припадници заједнице радикалних исламиста – селефија, којој је припадао и Ибрић.

"Глас Српске" објавио је да је Нердин Ибрић прошао обуку у вехабијском кампу у Церској код Зворника, а у том кампу често је боравио и Авдулах Хасановић.

Вехабијски кампови у Церској код Зворника и базе код Осмака и Поточара надомак Сребренице биће главне мете у наставку истраге о терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику, због сумње да су починилац и инспиратор имали сараднике у тим камповима, пише овај лист.

Саговорник је "Гласу Српске" рекао да је Хасановић имао контакте и са шефом Исламског центра "Ал Фуркан" из Мелбурна Харуном Мехичевићем.

Тужилаштво Босне и Херцеговине потврдило је да ће двојицу ухапшених након кривичне обраде у СИПА саслушати и тужилац који води истрагу о цијелом случају.

Након саслушања, чије се окончање очекује у петак, Тужилаштво ће одлучити хоће ли од Суда БиХ затражити да им одреди притвор.

Истрагу коју води посебан тим, како је наведено из Тужилаштва БиХ, надзире лично главни тужилац Горан Салиховић и она се наставља да би се расвијетлиле све околности под којима је Ибрић починио напад.

Тужилац Тужилаштва БиХ Дубравко Чампара рекао је за "Глас Српске" да је јасно да је у Зворнику почињен терористички напад.

Полицајац Драган Ђурић убијен је у понедјељак 27. априла увече у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из Сапне код Зворника.

Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић. Ибрић је ликвидиран приликом размјене ватре с полицијом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *