Тријумф Игњатовићеве у Марибелу

Најбоља српска скијашица Невена Игњатовић дошла је до првог тријумфа ове сезоне, пошто је славила на другом ФИС слалому у француском Марибелу. Мање од 24 сата пошто је на тој стази била шеста, Игњатовићева је сјајним скијањем у обе вожње остварила најбољи резултат ове сезоне. Невена је до побједе дошла у времену од 1:21.36 минута, […]

субота, децембар 22, 2012 / 10:12

Најбоља српска скијашица Невена Игњатовић дошла је до првог тријумфа ове сезоне, пошто је славила на другом ФИС слалому у француском Марибелу.

Мање од 24 сата пошто је на тој стази била шеста, Игњатовићева је сјајним скијањем у обе вожње остварила најбољи резултат ове сезоне.

Невена је до побједе дошла у времену од 1:21.36 минута, са 13 стотинки предности у односу на Швајцаркињу Мишел Гисин, која је славила дан раније.

Игњатовићева је после прве вожње дијелила прву позицију управо са Гисиновом, а у другој је била претпоследња на стази и без проблема је за пола секунде иза себе оставила Словенку Катарину Лавтар, која је на крају била трећа. Гисинова на крају није могла да парира сјајној српској скијашици и морала је да се задовољи другом позицијом.

Побједом у Марибелу Игњатовићева је направила најбољи могући увод у овосезонски деби у Свјетском купу који је очекује наредне недеље у аустријском Земерингу. Слалом и велеслалом у том скијашком центру су на програму 28. и 29. децембра.

До краја године, Невену очекује још једна ФИС трка у Њемачкој, а прву трку у 2013. години стартоваће у оквиру Свјетског купа на Сљемену 4. јануара. У елитном такмичењу ће стартовати још и у Марибору и Офтершвангу, а најважније трке сезоне чекају је на Свјетском првенству у Шладмингу у фебруару.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *