Tрибунал ослободио Винка Пандуревића

Хашки трибунал одобрио је пријевремено пуштање на слободу бившег официра Војске Републике Српске Винка Пандуревића пошто је одслужио више од двије трећине казне. Одлука, коју је потписао предсједник Хашког суда Теодор Мерон, ступа на снагу одмах, саопштено је из овог суда. Пандуревић, који је правоснажно осуђен на 13 година затвора због злочина у Сребреници, затражио […]

петак, април 10, 2015 / 18:55

Хашки трибунал одобрио је пријевремено пуштање на слободу бившег официра Војске Републике Српске Винка Пандуревића пошто је одслужио више од двије трећине казне.

Одлука, коју је потписао предсједник Хашког суда Теодор Мерон, ступа на снагу одмах, саопштено је из овог суда.

Пандуревић, који је правоснажно осуђен на 13 година затвора због злочина у Сребреници, затражио је у фебруару да буде пријевремено ослобођен, пошто је одслужио више од двије трећине казне.

"Иако су злочини за које је Пандуревић осуђен тешки, чињеница да је одслужио више од двије трећине казне и да је показао знаке рехабилитације говоре у прилог његовом пријевременом ослобађању", навео је Мерон у образложењу одлуке.

Пандуревић, бивши командант Зворничке бригаде Војске Републике Српске, добровољно се предао у марту 2005. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *