Tри кандидата у трци за реис-ул-улему БиХ

Сабор Исламске заједнице у Босни и Херцеговини одлучио је данас да у избору за поглавара те вјерске заједнице учествују тузлански муфтија Хусеин Кавазовић, травнички Нусрет Абдибеговић и сарајевски Хусеин Смајић. Tајним гласањем, на сједници у Сарајеву, саборници су највише гласова дали Кавазовићу – 63, док је Адбибеговић добио 37 гласова, а за Смајића је гласало […]

субота, септембар 8, 2012 / 15:31

Сабор Исламске заједнице у Босни и Херцеговини одлучио је данас да у избору за поглавара те вјерске заједнице учествују тузлански муфтија Хусеин Кавазовић, травнички Нусрет Абдибеговић и сарајевски Хусеин Смајић.

Tајним гласањем, на сједници у Сарајеву, саборници су највише гласова дали Кавазовићу – 63, док је Адбибеговић добио 37 гласова, а за Смајића је гласало 36 саборника.

Позивајући се на своја сазнања, турска агенција Анадолија преноси да је најмање гласова добио професор на Исламском педагошком Факултету у Зеници Халил Мехтић – 25, па је отпао с листе кандидата.

У завршници избора за реис-ул-улему Исламске заједнице у БиХ, који ће на тој функцији замијенити Мустафу Церића, могу учествовати три кандидата.

Изборно тијело требало би да засиједа 23. септембра, а примопредаја дужности треба да буде обављена 19. новембра. Датум избора треба да потврди Сабор.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *