Трејлер за филм Непријатељ

У ишчекивању филма Непријатељ, првог који ће у сарадњи продукција са обе стране Дрине дати више простора глумцима из Српске, погледајте биоскопску најаву филма, у којима ће се наћи следеће године. Једну од главних улога тумачи Александар Стојковић, а сем њега у филму играју Вук Костић, Славко Штимац, Љубомир Бандовић, Тихомир Станић, Драган Маринковић Маца, […]

петак, новембар 5, 2010 / 15:02

У ишчекивању филма Непријатељ, првог који ће у сарадњи продукција са обе стране Дрине дати више простора глумцима из Српске, погледајте биоскопску најаву филма, у којима ће се наћи следеће године.

Једну од главних улога тумачи Александар Стојковић, а сем њега у филму играју Вук Костић, Славко Штимац, Љубомир Бандовић, Тихомир Станић, Драган Маринковић Маца, Душко Мазалица, Стефан Бундало, Горан Јокић и Владимир Ђорђевић.

Једини женски лик тумачи Марија Пикић, којој је ово дебитантска рола на великом платну.

Радња филма се дешава крајем рата, када деминерска јединица силази у град, и у срушеној фабрици налази зазиданог човјека. Убрзо сазнају да ту нису чиста посла, те да је овај представник оностраних сила (слутимо метафору).

Највећи дио филма сниман је на Козари и у Приједору.

Продуценти филма су филмска кућа “Биберче“ из Србије и “Балкан филм“ из Српске у копродукцији са више регионалних продуцентских кућа, а снимање филма помогли су и министарства културе Србије и Српске, те општина Приједор.

На списку спонзора се види и грб Републике Српске (не амблем), а и прво слово имена филма неодољиво подсјећа на ћирилично. Уочљив напредак.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *