Требиње: Пожаре гаси хеликоптер ОС БиХ

Хеликоптер Оружаних санага БиХ вечерас дјелује по пожариштима у рејону Требињских брда, гдје данима букте велики пожари, јавио је дописник Срне. Начелник Цивилне заштите Требиње Мирко Ћурић Срни је потврдио да је хеликоптер који воду захвата са базена Брегови пожариште надлетио у вечерњим часовима пет пута, а да ватру гасе све распложиве снаге. На подручју […]

недеља, август 26, 2012 / 20:15

Хеликоптер Оружаних санага БиХ вечерас дјелује по пожариштима у рејону Требињских брда, гдје данима букте велики пожари, јавио је дописник Срне.

Начелник Цивилне заштите Требиње Мирко Ћурић Срни је потврдио да је хеликоптер који воду захвата са базена Брегови пожариште надлетио у вечерњим часовима пет пута, а да ватру гасе све распложиве снаге.

На подручју Требиња и даље је активан пожар у рејону Бијеле горе, који се проширио са црногорске територије и креће се према високој шуми, као и онај на подручју Требињске шуме у Диклићима и Пољице-Седлари.

Ђурић каже да је пожар у рејону Старо Слано угашен, али да се прати због могућности да поново буде активиран.

Начелник Регионалног центра Цивилне заштите Радослав Прело Срни је потврдио да је и вечерас врло тешка ситуација на пожариштима у Херцеговини, те да избијају и нови пожари који пријете кућама.

Према његовим ријечима, у вечерњим часовима избио је нови пожар у Невесињу на подручју Придворци, а ватра се креће према Црвљу гдје су угрожене куће.

Прело каже да ће ујутро бити одређена приоритетна пожаришта на којима ће дјеловати хеликоптер Оружаних снага БиХ.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *