Tребиње: Најбољим студентима по 100 КМ мјесечно

Град Требиње објавио је конкурс за додјелу 100 стипендија редовним студентима са подручја овог града, а за ове намјене из градског буџета издвојено је 100.000 КМ, што је на истом нивоу као и прошле године. За редовне студенте друге и треће године студија обезбијеђено је по 30 стипендија, док је за студенте четврте, пете и […]

петак, март 22, 2013 / 13:34

Град Требиње објавио је конкурс за додјелу 100 стипендија редовним студентима са подручја овог града, а за ове намјене из градског буџета издвојено је 100.000 КМ, што је на истом нивоу као и прошле године.

За редовне студенте друге и треће године студија обезбијеђено је по 30 стипендија, док је за студенте четврте, пете и шесте године планирано 30 стипендија.

У конкурсу се наводи да је за редовне студенте прве године, који су добитници награда "Вук Караџић" и надарене студенте са највишом постигнутом оцјеном у току студирања, обезбијеђено 10 стипендија.

Висина мјесечне стипендије је, као и ранијих година, 100 КМ.

Како би остварили право на стипендију града Требиња, морају бити редовни студенти са сталним мјестом боравка у Требињу и имати просјек оцјена најмање седам и по.

Подносиоци захтјева не смију бити корисници стипендија или другог вида помоћи и морају бити млађи од 27 година.

Конкурс за додјелу стипендија редовним студентима првог циклуса студија са подручја Требиња траје до 4. априла.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *