Тражили стечај Фармланда

Окружни привредни суд Бањалука донио је рјешење којим се као неоснован одбија приједлог Фабрике сточне хране Нова Топола – у стечају, која је тражила отварање стечајног поступка у фирми „Фармланд“ Нова Топола.   Како су нам казали у овом суду, страна у поступку која није задовољна одлуком има право на жалбу у року од осам […]

четвртак, јул 16, 2015 / 19:17

Окружни привредни суд Бањалука донио је рјешење којим се као неоснован одбија приједлог Фабрике сточне хране Нова Топола – у стечају, која је тражила отварање стечајног поступка у фирми „Фармланд“ Нова Топола.

 

Како су нам казали у овом суду, страна у поступку која није задовољна одлуком има право на жалбу у року од осам дана од дана пријема овог рјешења, о чему даље одлучује Виши привредни суд у Бањалуци.

Иначе, Творница сточне хране Нова Топола – у стечају, затражила је отварање стечаја јер им "Фармланд", наводно, дугује 695.827 марака по основу солидарне одговорности за обавезе према повјериоцима правног предника ПИК "Младен Стојановић" Нова Топола, те да то не могу наплатити због платежне неспособности "Фармланда".

Међутим, Саво Шеваљевић, који је именован за привременог стечајног управника, у свом извјештају је одмах констатовао да нема услова за отварање стечаја у овој фирми, која није инсолвентна и није јој блокиран рачун, те да предлагач има потраживање које није уопште регулисано.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *