Toплана Бања Лука: 280 корисника се одјавило са мреже

Од краја претходне сезоне гријања око 280 корисника одјавило је гријање са топловодне мреже градске “Топлане”, што је много мањи број него прошле године. Рекла је ово “Гласу Српске” портпарол “Топлане” Жаклина Мијатовић. – До 24. септембра, када систем пунимо водом, грађани још могу да одјаве гријање, тако да ће овај број сигурно бити већи […]

среда, септембар 5, 2012 / 18:44

Од краја претходне сезоне гријања око 280 корисника одјавило је гријање са топловодне мреже градске “Топлане”, што је много мањи број него прошле године.

Рекла је ово “Гласу Српске” портпарол “Топлане” Жаклина Мијатовић.

– До 24. септембра, када систем пунимо водом, грађани још могу да одјаве гријање, тако да ће овај број сигурно бити већи – рекла је Мијатовићева.

Она је истакла да редовни годишњи ремонт тече по плану и да су до сад обављени сви планирани радови.

– Сву пажњу усмјерили смо на мјеста гдје је у претходној сезони гријања било лошије гријање, као што је насеље Старчевица. Када пустимо воду у систем, десет дана ће се додатно контролисати да ли има цурења и кварова који се не могу примијетити док је систем празан, па ћемо и то санирати – рекла је Мијатовићева.

Према њеним ријечима, свим потрошачима који су имали лошији квалитет гријања рачуни су умањени за 25 до 30 одсто.

– Око 15 одсто становника има дуговања према “Топлани”, па ће у новој сезони нередовне платише, уколико радницима не дозволе улазак у стан, да би им искључили гријање, добијати прекршајне налоге од Комуналне полиције и казне од 1.000 КМ – нагласила је Мијатовићева.

Како она наводи, циљ је да се спријечи да нередовне платише и даље користе гријање и стварају нова дуговања, док је судски поступак за наплату дуга у току.

– Свима које муче нагомилани дугови омогућили смо потписивање уговора о репрограму дуга и измирење у неколико мјесечних рата. Уколико се и на то оглуше, приморани смо да их тужимо, тако да од наплате дуга не могу побјећи – казала је Мијатовићева.

Она је додала да ће 1. октобра све бити спремно за почетак нове сезоне гријања.

– Уколико захлади, моћи ћемо пустити гријање без проблема.

До сада смо набавили више од 5.000 тона мазута, а имамо новца за још толико, тако да ће до почетка сезоне наши резервоари бити пуни – рекла је Мијатовићева и нагласила да цијена гријања остаје иста.

Мазут

Мијатовићева је подсјетила да је у прошлој сезони гријања, која је била изузетно хладна, потрошено више од 25.000 тона мазута.

– Град је претходне сезоне обезбиједио новац за набавку мазута, од чега смо измирили сва дуговања добављачу и набавили мазут за предстојећу сезону – рекла је Мијатовићева.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *