Томпсон има радио у Србији?

Већ три године се на територији Београда, а и шире, на фреквенцији 87,5 емитује Народни радио. Истоимена станица постоји и у Хрватској, у Загребу, а емитује искључиво хрватску домаћу музику, и то од 1997. године. По незваничним сазнањима, већински власник Народног радија у Хрватској је Марко Перковић Томпсон, певач и бивши припадник „зенги“, иначе познат […]

четвртак, август 9, 2012 / 20:50

Већ три године се на територији Београда, а и шире, на фреквенцији 87,5 емитује Народни радио. Истоимена станица постоји и у Хрватској, у Загребу, а емитује искључиво хрватску домаћу музику, и то од 1997. године.

По незваничним сазнањима, већински власник Народног радија у Хрватској је Марко Перковић Томпсон, певач и бивши припадник „зенги“, иначе познат по промовисању усташтва. Истоимени радио у Београду емитује се нелегално, односно, реч је о пиратској станици. Већину програма чини хрватски поп-рок и веома мало српске и остале музике. Џинглови и рекламе су на хрватском језику, као и на истоименом радију у Загребу.

У Републичкој радиодифузној агенцији (РРА) речено нам је да они нису надлежни за овај случај и упутили су нас на Републичку агенцију за електронске комуникације (РАТЕЛ). У РАТЕЛ служби за односе са јавношћу добили смо информацију да Народни радио нема дозволу за емитовање.

„Недавно је изашла листа емитера без дозвола и Народни радио се налази на њој. РАТЕЛ врши само контролну функцију. Неко пошаље захтев, а затим Министарство за културу и информисање одлучује да ли ће ићи у инспекцију. Што се РРА тиче, они само контролишу садржај емитера, али не и да ли неко имају дозволу за рад“, речено је у ПР служби РАТЕЛ.

Како незванично сазнајемо, поступак против Народног радија је у току, али ова пиратска станица стално мења место емитовања. На овом случају заједно раде инспектори РРА, РАТЕЛ и МУП.

За дом спремни

На прослави 17. годишњице „Олује“ Томпсон се публици обратио усташким поздравом „За дом спремни“. Полиција као да није чула његов поздрав, али је зато ухапсила троје људи с усташким обележјима.

На слављу су се могле чути још неке пароле попут „Ој, хрватска мати, Србе ћемо клати“, али је скуп прошао без веће полицијске интервенције.
Марко Перковић Томпсон

Хрватски певач, који је надимак добио након што се 1991. године придружио војсци и добио пушку „томпсон“. Давне 1995. године учествовао је у акцији „Олуја“, етничком чишћењу Срба из Републике Српске Крајине. Познат је по величању усташтва на својим концертима.

Мина Бабовић Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *