Током сезоне летови за Тиват из Бање Луке, недељом

Од 29. јуна биће уведен чартер лет од Бањалуке до Тивта и назад, сваке недјеље, а цијена повратне карте износиће 259 КМ, изјавио је Срни директор предузећа „Аеродроми Републике Српске“ Мирослав Јањић. Он је додао да ће ова линија бити отворена до краја августа, те уколико буде потражње – летови за Тиват у овој сезони […]

субота, мај 31, 2014 / 12:59

Од 29. јуна биће уведен чартер лет од Бањалуке до Тивта и назад, сваке недјеље, а цијена повратне карте износиће 259 КМ, изјавио је Срни директор предузећа „Аеродроми Републике Српске“ Мирослав Јањић.

Он је додао да ће ова линија бити отворена до краја августа, те уколико буде потражње – летови за Тиват у овој сезони биће и чешћи.

Јањић је подсјетио да су "Аеродроми Републике Српске" прошлу пословну годину завршили са 47.736 КМ губитка, што јесте негативан резултат, али значајно бољи од низа претходних година, јер је 2012. године губитак био скоро 600.000 КМ.

"У плану за ову годину предвиђамо добитак у износу од 40.000 КМ, односно да се негативни салдо претвори у позитиван", истакао је Јањић.

Према његовим ријечима, до 14. маја на линији Бањалука – Београд било је 157 летова и 6.214 путника.

"Вољели бисмо да је попуњеност линије већа, те као аеродромски оператор нисмо задовољни кориштењем ове линије, јер смо цијеном карте која у једном смјеру до Београда износи 45 КМ хтјели показати да смо сервис грађана", рекао је Јањић.

Он је појаснио да су линије редовне, али да су у посљедњих 20 дана присутна одређена кашњења која би требала крајем јуна бити ријешена.

"Ова линија је исплатива са више аспеката и незамјењива, јер смо једини међународни аеродром у Републици Српкој, и не могу се гледати само финансијски ефекти", нагласио је Јањић.

Он је подсјетио да постоји и линија "БХ Ерлајнса" која пет пута дневно долази и одлази са бањалучког аеродрома за Цирих. "Циљ нам је направити аеродром Бањалука профитабилним и респектабилним на овим просторима, односно да заузме мјесто које му припада", истакао је Јањић.

Он је додао да "Аеродроми Републике Српске" пружају услуге и "Поштама Српске" у теретном саобраћају.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *