Тојота највриједнији ауто бренд

Највриједнија марка аутомобила на свијету и даље је јапанска Тојота, показала је овогодишња листа компаније Бренд фајнанс. Вриједност марке Тојота порасла је за више од трећине, на приближно 35 милијарди долара, објавио је сајт Бизнис инсајдер. Друго мјесто је заузела марка BMW, иза које слиједи Фолксваген. За мјесто међу првих пет су се изборили још […]

четвртак, март 6, 2014 / 17:54

Највриједнија марка аутомобила на свијету и даље је јапанска Тојота, показала је овогодишња листа компаније Бренд фајнанс.

Вриједност марке Тојота порасла је за више од трећине, на приближно 35 милијарди долара, објавио је сајт Бизнис инсајдер.

Друго мјесто је заузела марка BMW, иза које слиједи Фолксваген. За мјесто међу првих пет су се изборили још и Мерцедес и Хонда.

Аутомобилска компанија Тојота моторс прошле године је бранила позицију највећег свјетског продавца аутомобила. Повећала је продају два одсто, на 9,98 милиона возила, и другу годину за редом је продала више возила него њени главни конкуренти – амерички Џенерал моторс и њемачки Фолксваген.

Тојота је прошле године такође постала прва фабрика у историји чија је годишња производња премашила границу од десет милиона возила. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *