Тојота: Фали нам дијелова

ТОКИО – Јапанска „Тојота“ објавила је план о наставку смањења производње аутомобила у Сјеверној Америци због недостатка дијелова. "Тојота" наводи да ће производња у њеним фабрикама у Сјеверној Америци бити умањена за 70 одсто од 26. априла до 3. јуна, преноси Би-Би-Си. Произвођачи аутомобила суочени су са недостатком дијелова усљед штете коју су јапанске компаније […]

среда, април 20, 2011 / 15:50

ТОКИО – Јапанска „Тојота“ објавила је план о наставку смањења производње аутомобила у Сјеверној Америци због недостатка дијелова.

"Тојота" наводи да ће производња у њеним фабрикама у Сјеверној Америци бити умањена за 70 одсто од 26. априла до 3. јуна, преноси Би-Би-Си.

Произвођачи аутомобила суочени су са недостатком дијелова усљед штете коју су јапанске компаније претрпјеле од земљотреса и цунамија.

Прошле седмице, јапански гигант објавио је да ће његове сјеверноамеричке фабрике радити у смјенама од по осам часова само три дана седмично.

Сада је радно вријеме додатно умањено, па ће запослени у овом периоду радити у смјенама од по само четири часа.

Портпарол јапанског гиганта Мајк Гос рекао је да ће око 30 000 радника примати плату током периода смањене производње.

"Тојота" је најавила да ће умањити обим производње и у својим постројењима у Кини и да ће радници искористити редовни јулски годишњи одмор раније него обично. (Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *