То нам је фалило: Хејтер као алтенратива лајку

Друштвене мреже као што су Фејсбук и Инстаграм омогућавају корисницима да објављују догађаје из свог живота које њихови пријатељи могу коментарисати и лајковати. Међутим, Џејк Бенкс вјерује да нас опција "лајке", која се користи на тим мрежама, присиљава да будемо превише позитивни па је осмислио алтернативну апликацију названу Хејтер. "То је уствари одговор на све […]

понедељак, март 11, 2013 / 12:34

Друштвене мреже као што су Фејсбук и Инстаграм омогућавају корисницима да објављују догађаје из свог живота које њихови пријатељи могу коментарисати и лајковати.

Међутим, Џејк Бенкс вјерује да нас опција "лајке", која се користи на тим мрежама, присиљава да будемо превише позитивни па је осмислио алтернативну апликацију названу Хејтер.

"То је уствари одговор на све што се дешава на друштвеним мрежама јер једино што сада можете учинити је лајковати. Не желим се претварати да сам нешто што нисам, желим бити искрен и рећи ‘заглавио сам у саобраћају и мрзим то’", каже је Банкс.

Он сматра да ће ова апликација утицати на људе да размисле какве постове дијеле. Каже да је посматрао друштвени свијет и размишљао о томе шта недостаје те одлучио да је то Хејтер. Стога је прије шест мјесеци одлучио продати своју фирму и посветити се раду на развијању апликације која је на АјФону лансирана у петак, а на уређајима који користе Андроид ће бити доступна у следећих неколико мјесеци.

Апликација функционише слично као Инстаграм. Корисници могу фотографисати нешто што не воле, објавити фотографију уз наслов и кратак текст, а други корисници ове мреже те фотографије могу коментарисати или кликнути палац доле и означити да им се не свиђају.

Хејтер омогућава корисницима да с других интернет страница преузму фотографије које им се не свиђају и објаве их уз помоћ услуге "алтер его", односно могу на Хејтеру анонимно дијелити објаве својих пријатеља које не воле.

"Напримјер, сједите на послу након што сте већ радили 12 сати и на Фејсбуку видите фотографије пријатеља из средње школе на трећем годишњем одмору тог мјесеца. Сада их можете снимити и ‘хејтовати’", каже је Бенкс.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *