Тито и ми: Велики округли сто о Јосипу Брозу и насљеђу титоизма

Издавачка кућа Catena mundi организује велики округли сто о посљедицама титоизма и владавине Јосипа Броза Тита по Србе. „Вријеме у коме живимо најтачније се може назвати новим титоизмом. Титоистички модел растакања српског националног бића и даље је актуелан и дјелатан у свим областима друштвеног живота. Стога је неизбјежан предуслов преображаја српске нације и државе разградња […]

субота, март 2, 2013 / 17:37

Издавачка кућа Catena mundi организује велики округли сто о посљедицама титоизма и владавине Јосипа Броза Тита по Србе.

„Вријеме у коме живимо најтачније се може назвати новим титоизмом. Титоистички модел растакања српског националног бића и даље је актуелан и дјелатан у свим областима друштвеног живота. Стога је неизбјежан предуслов преображаја српске нације и државе разградња титоистичких матрица друштвеног живота. Од расклапања механизма титоистичких утицаја на српско друштво зависи опстанак аутентичног погледа на свијет српског народа и његова свеукупна егзистенција”, одломак је из „Демонтаже” – савинданског манифеста поводом 14 година Двери. У заједничком ауторском тексту „Како коначно сахранити Тита” мр Владимир Димитријевић и Бошко Обрадовић затражили су да се у Србији коначно раскрсти са тито-комунизмом и југоносталгијом као изворима константног антисрпства, и позвали да се од Куће цвијећа направи Музеј жртава титоизма, а Јосип Броз Тито коначно достојно сахрани у Хрватској као отац нације.

Као наставак ове иницијативе, у организацији издавачке куће „Catena mundi” у суботу, 2. марта 2013. године у Удружењу књижевника Србије у Београду од 12-18 часова одржава се округли сто на тему: „ТИТО И МИ – ПОСЉЕДИЦЕ ТИТОИЗМА”.

Округли сто ће бити подијељен у више сесија, а да изложе своје реферате позвани су сљедећи учесници:
проф. др Мило Ломпар,
др Миша Ђурковић,
Жељко Цвијановић,
Александар Павић,
проф. др Зоран Аврамовић,
проф. др Милан Брдар, др Вељко Ђурић,
Игор Ивановић,
Владан Вукосављевић,
Ратко Дмитровић,
проф. др Жарко Видовић,
Ђорђе Јанић,
проф. др Срђа Трифковић,
Милош Кнежевић,
Милослав Самарџић,
Момчило Селић,
др Бојан Димитријевић,
др Коста Николић,
др Срђан Цветковић,
др Никола Жутић,
Радован Калабић,
Драган Хамовић,
Драган Крсмановић,
Милош Тимотијевић,
др Драган Петровић,
Маринко Арсић Ивков,
Коста Димитријевић,
Антоније Ђурић,
Перо Симић.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *