Типсаревић преокретом до побједе на Отвореном првенству САД

Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у друго коло Отвореног првенства САД, пошто је савладао Француза Гијома Руфана у пет сетова – 4:6, 3:6, 6:2, 6:3, 6:2. Типсаревићу је то био пети меч у каријери који је успио да добије после изгубљена прва два сета. За улазак у треће коло, Типсаревић ће први пут у […]

среда, август 29, 2012 / 22:52

Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у друго коло Отвореног првенства САД, пошто је савладао Француза Гијома Руфана у пет сетова – 4:6, 3:6, 6:2, 6:3, 6:2.

Типсаревићу је то био пети меч у каријери који је успио да добије после изгубљена прва два сета.

За улазак у треће коло, Типсаревић ће први пут у каријери играти против 70. тенисера свијета Американца Брајана Бејкера, који је данас у три сета побиједио Чеха Јана Хајека.

У мечу против Руфана, 129. играча са АТП листе, Типсаревић је у прва два сета испуштао брејк предности и неочекивано се нашао пред поразом. Бројни пропусти нису га, ипак, поколебали и у наставку је успио да преокрене резултат.

Трећи сет Јанко је одиграо на врхунском нивоу. У четири своја сервис гема изгубио је само један поен, што је знатно пољуљало самопоуздање француског тенисера и Типсаревић је лако смањио на 2:1.

У четвртом сету српском тенисеру је био довољан један брејк, који је направио у четвртом гему. У осмом је имао три сет лопте које није искористио, али је тај дио игре завршио у наредном гему на свој сервис.

Руфан је пети сет почео веома нервозно, јер је схватио да је прокоцкало велику прилику да направи сензацију и избаци деветог тенисера свијета, па је изгубио сервис већ у првом гему. Тиме је меч практично био ријешен, јер је Типсаревић до краја био незаустављив.

Штета је што је Јанко морао да потроши толико енергије да прође прву препреку. Да је имао мало више концентрације у најважнијим поенима и да није пропустио да реализује чак 16 брејк лопти, то се не би десило.

Да је испао, Типсаревић би изгубио велики број поена, јер је прошле године у Њујорку стигао до четвртфинала.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *