Тинејџер претукао наставника због лекције о Мароку

Један француски тинејџер оптужен је за напад на наставника, кога је претукао после жучне расправе на часу око лекције о Мароку, саопштили су данас школски званичници. Према првобитном извјештају, до инцидента у гимназији „Треги” у Бордоу дошло је због лекције о вјероисповести којом је дирнуто у тему ислама, али директор школе Доминик Маргерита то демантује, […]

четвртак, септембар 13, 2012 / 18:16

Један француски тинејџер оптужен је за напад на наставника, кога је претукао после жучне расправе на часу око лекције о Мароку, саопштили су данас школски званичници.

Према првобитном извјештају, до инцидента у гимназији „Треги” у Бордоу дошло је због лекције о вјероисповести којом је дирнуто у тему ислама, али директор школе Доминик Маргерита то демантује, пренио је АФП.

По његовим ријечима, расправа је избила око политичког система у Мароку, земљи из које потиче оптужени ученик, и нема никакве везе са религијом.

„Наставник је желео да лекцију усредсреди на историју и географију, али је ученик упорно од њега тражио да боље објасни политичку ситуацију у земљи из које он води поријекло”, навео је директор школе, напоменувши да то што се ученик разбјеснео не мора да има везе са самом лекцијом, а да засигурно нема никакве везе са исламом.

У Француској живи најмање четири милиона муслимана, а лидере највеће исламске заједнице у Европи недавно је ражестила контроверзна одлука о забрани ношења зара за муслиманке и учесталост злочина из мржње.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *