Тина Мазе побједом у спусту срушила рекорд Хермана Мајера

Словеначка скијашица Тина Мазе побједница је спусташке трке одржане у Гармиш – Партенкирхену. Њоме је комплетирала побједе у свим дисциплинама Свјетског купа у овој сезони. Такав је успијех у Свјетском купу претходно успио тек Марку Ђирарделију, Петри Кронбергер и Јаници Костелић. Била је то за Мазе невјероватна девета побједа у сезони, као и 20. укупно […]

субота, март 2, 2013 / 14:13

Словеначка скијашица Тина Мазе побједница је спусташке трке одржане у Гармиш – Партенкирхену. Њоме је комплетирала побједе у свим дисциплинама Свјетског купа у овој сезони.

Такав је успијех у Свјетском купу претходно успио тек Марку Ђирарделију, Петри Кронбергер и Јаници Костелић. Била је то за Мазе невјероватна девета побједа у сезони, као и 20. укупно у каријери.

Укупно је сада Словенка прикупила 2.024 бода, чиме је срушила рекорд по укупном броју бодова унутар једне сезоне. Исти је досад држао Херман Мајер који је освојио тачно 2.000 бодова, док је у конкуренцији скијашица досадашња рекордерка била Линдзи Вон која је лани прикупила 1.980 бодова.

Стазу Кандахар 2 Мазе је покорила у времену 1:40,46. Друго мјесто са 39 стотинки заостатка је освојила Американка Лорен Рос, а са 50 стотинки споријим временом Њемица Марија Хофл-Рајх.

У недјељу је у Гармишу на распореду супервелеслалом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *