Тимошенко: Ако не будем предсjедница, биће нове револуције

Бивша украјинска премијерка и једна од кандидата на предстојећим предсjедничким изборима Јулија Тимошенко је данас изјавила да је она једина од свих политичара у Украјини способна за спровођење политичких реформи које су тој земљи тако неопходне. Тимошенко је на конференцији за новинаре у граду Николајеву, на југу Украјине, отворено рекла: „Уколико грађани изаберу другог кандидата, […]

среда, мај 7, 2014 / 08:54

Бивша украјинска премијерка и једна од кандидата на предстојећим предсjедничким изборима Јулија Тимошенко је данас изјавила да је она једина од свих политичара у Украјини способна за спровођење политичких реформи које су тој земљи тако неопходне.

Тимошенко је на конференцији за новинаре у граду Николајеву, на југу Украјине, отворено рекла: „Уколико грађани изаберу другог кандидата, неће моћи да буде избjегнута трећа рунда револуције”, пренијела је агенција Итар-Тас с.

„Не желим више да будем одговорна за пропаст револуције. Ако Украјина изабере другог предсједника, а ја заправо имам само једног ривала, мислим да ћемо морати да покренемо трећу рунду револуције. У супротном, мислим да нема шансе да промјене буду спроведене. Просто, ја познам све те људе”, истакла је Тимошенкова.

Она је такође изнијела приједлог закона за који је рекла да ће допринијети рјешењу проблема корупције, али је признала да многи представници власти предвођене олигарсима, међу којима је и њен главни ривал на предстојећим предсједничким изборима Петар Порошенко, једноставно нису заинтересовани за тај приједлог.

Према најновијим анкетама, Порошенко има подршку 33,3 одсто гласача, док Тимошенкова може да рачуна на десет одсто гласова. Пријевремени предсједнички избори у Украјини су заказани за 25. мај.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *