Tихић: СДП није дорасла тренутку

Предсједник СДА Сулејман Тихић рекао је да СДП сноси највећу одговорност за ситуацију у БиХ, те да ова партија није дорасла политичком тренутку у којем се нашла. "Умјесто да рјешавају проблеме, они су их стварали, што се показало и приликом провођења изборних резултата када су њихови захтјеви били потпуно нереални – од тога да имају […]

субота, август 18, 2012 / 11:45

Предсједник СДА Сулејман Тихић рекао је да СДП сноси највећу одговорност за ситуацију у БиХ, те да ова партија није дорасла политичком тренутку у којем се нашла.

"Умјесто да рјешавају проблеме, они су их стварали, што се показало и приликом провођења изборних резултата када су њихови захтјеви били потпуно нереални – од тога да имају предсједавајућег Савјета министара до жеље да легитимни представници хрватског народа не учествују у власти на нивоу Федерације БиХ“, навео је Тихић.

Он сумња да може доћи до неког договора СДА и СДП-а и враћања у почетно стање, иако се, како је рекао, у политици никада не може рећи никада.

Говорећи о евентуалној смјени министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије на иницијативу странака из Републике Српске због његовог неуставног дјеловања у вези са инструкцијом представнику Сталне мисије БиХ при УН да током гласања у Генералној скупштини подржи Резолуцију о Сирији, Тихић сматра да прије тога мора доћи до политичког договора странака које ће чинити парламентарну већину.

Тихић је за "Вечерњи лист“, издање за БиХ, рекао да ће СДА, уколико добије локалне изборе, кренути у офанзиву и реконструкцију власти на свим нивоима како би направила структуру која ће функционисати.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *