Tихић понудио па повукао сарадњу СДП-у

Странка демократске акције /СДА/ повукла је данас своју понуду СДП-у БиХ за обнову коалиције, коју су те двије странке чиниле до јуна, и креће у разговоре о формирању нове парламентарне већине. Предсједник СДА Сулејман Тихић понудио је јуче СДП-у обнову коалиције, најавивши истовремено да ће у супротном СДА потражити новог партнера међу бошњачким странкама, с […]

четвртак, октобар 11, 2012 / 14:17

Странка демократске акције /СДА/ повукла је данас своју понуду СДП-у БиХ за обнову коалиције, коју су те двије странке чиниле до јуна, и креће у разговоре о формирању нове парламентарне већине.

Предсједник СДА Сулејман Тихић понудио је јуче СДП-у обнову коалиције, најавивши истовремено да ће у супротном СДА потражити новог партнера међу бошњачким странкама, с којим ће успоставити владајућу већину на нивоу БиХ.

СДП је, међутим, јуче саопштио да нема намјеру да обнавља партнерство са СДА на било ком нивоу и да ће даље заговарати реконструкцију власти на свим оним нивоима на којима до сада није завршена.

“Будући да је СДП, у своме стилу и вођен искључиво личним и партијским интересима, одбио приједлог СДА и још једном потврдио да га не интересује БиХ и њен евроатлантски пут, СДА одустаје од понуде и учестоваће у разговорима о успостављању нове парламентарне већине како би што прије био деблокиран рад институција БиХ”, наводи се у данашњем саопштењу ове странке.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *