Тихић Лагумџији: Произвео си кризу, сад поднеси оставку!

Предсједник Странке демократске акције Сулејман Тихић придружио се позивима министру спољних послова Босне и Херцеговине Златку Лагумџији да поднесе оставку, при чему је истакао да оставка не би требало да услиједи због гласања о резолуцији о Сирији, него због политичке кризе коју је Лагумџија изазвао у самој земљи.  Након сједнице страначког врха одржане у Сарајеву, […]

четвртак, август 9, 2012 / 07:30

Предсједник Странке демократске акције Сулејман Тихић придружио се позивима министру спољних послова Босне и Херцеговине Златку Лагумџији да поднесе оставку, при чему је истакао да оставка не би требало да услиједи због гласања о резолуцији о Сирији, него због политичке кризе коју је Лагумџија изазвао у самој земљи.

 Након сједнице страначког врха одржане у Сарајеву, Тихић је новинарима казао како у СДА сматрају да постоји цјели низ разлога због којих би Лагумџија требало да поднесе оставку, али да међу њима не може бити и гласање представника БиХ на Генералној скупштини Уједињених нација у прилог резолуције о Сирији.

Због тог чина, Лагумџијину је оставку затражио предсједник Републике Српске Милорад Додик, а у СДА сматрају да је потпора напорима да се оконча сиријска криза био једини могући исправни поступак.

Тихић је у Лагумџијине грјехе врједне смјене убројио својевремено избацивање ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990. из владе Федерације БиХ, нарушавање односа међу конститутивним народима у БиХ те покушај уклањања СДА из власти, пренијела је Хина.

Предсједник СДА појаснио је, међутим, како заступници из те странке у парламенту БиХ неће гласати за Лагумџијуну смјену уколико то странке из Републике Српске затраже због гласања за резолуцију о Сирији. „Смјену (Лагумџије) можемо подржати само због наших разлога”, казао је Тихић.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *