Теслић: Одборник НДС се одрекао накнаде у корист студената

Одборник Народне демократске странке у Скупштини општине Теслић Драган Богданић одрекао се свог одборничког хонорара у корист четири студента. Богданић је рекао да ће износ од по 150 марака добити један млади радник из Здравствено-туристичког центра “Бања Врућица” који је тренутно на школовању, а три ће бити из реда породица погинулих бораца и РВИ, те […]

петак, децембар 7, 2012 / 09:23

Одборник Народне демократске странке у Скупштини општине Теслић Драган Богданић одрекао се свог одборничког хонорара у корист четири студента.

Богданић је рекао да ће износ од по 150 марака добити један млади радник из Здравствено-туристичког центра “Бања Врућица” који је тренутно на школовању, а три ће бити из реда породица погинулих бораца и РВИ, те вишечланих породица.

– Дао сам сагласност да се направе трајни налози који ће тај новац директно пребацивати на текуће рачуне студената чија ћу имена доставити, тако да ја новац са свог рачуна нећу ни узимати – рекао је Богданић наглашавајући да је на овај начин желио да се одужи за повјерење које су му указали његови суграђани.

– Ово је добар начин да се покаже одговорност према народу који како тврдимо представљамо и заступамо њихове интересе. Ја сам то у предизборној кампањи обећао и то сам сада првом приликом и испунио – рекао је Богданић.

Он је позвао и остале одборнике да се дјелимично или потпуно одрекну својих надокнада у сличне сврхе.

– Њихово мало ће студентима значити много, јер ће на тај начин помоћи онима који немају услове за школовање – истакао је Богданић.

Новоизабрани предсједник теслићке скупштине Предраг Маркочевић похвалио је овај гест одборника Богданића.

– Општина Теслић из буџета годишње издвоји око 210.000 марака и требало би још око 50.000 КМ да би се удовољило свим захтјевима студената за стипендије – рекао је Маркочевић.

Према његовим ријечима, тај новац би био обезбијеђен када би се и други одборници одрекли својих накнада у корист студената, јер је то најбољи начин да сви буду задовољни.

Смањење паушала

Одборник СДС-а Милован Станковић рекао је да ова идеја Богданића за сваку похвалу. Он је истакао да треба на свим нивоима направити уступке у корист оних који тешко живе и да у овој странци озбиљно размишљају о покретању иницијативе да се тренутни одборнички паушали смање.0 КОМЕНТАРА

 1. СВАКА ЧАСТ ОВОМ ЧОВЈЕКУ!

  НАКНАДЕ СВИМ ОДБОРНИЦИМА И ЧЛАНОВИМА САВЈЕТА МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА ТРЕБА ПОТПУНО УКИНУТИ, ЈЕР ЋЕ СЕ ТАДА ПРОМЈЕНИТИ МОТИВ АНГАЖМАНА. До тада имамо масу ситноинтересних кокошара, којима није битан напредак локалне заједнице, већ лични џеп.

  У Буџету за 2013. годину укидају се накнаде за савјете мјесних заједница, чиме се штеди 503.370,00 КМ, што је приједлог који подржавам. Молио бих само новинаре да прате колико ће чланова напустити савјете мјесних заједница након ове одлуке и колико ће се кандидовати на сљедећим изборима.

  Међутим, како се 6 чланова Савјета МЗ Старчевица добровољно одрицало сваког мјесеца ових средстава у корист стипендије најбољих ученика из локалне школе, те за организацију бројних манифестација (додјела пакетића, бесплатна школа скијања и ски куп), те једнократне хуманитарне акције појединцима, овај пут ћемо остати без те могућности.

  ЈАВНО ПОЗИВАМ БИЛО КОГА ОД ОДБОРНИКА, НАЧЕЛНИКА ОДЈЕЉЕЊА, НАРОДНИХ ПОСЛАНИКА, МИНИСТАРА,… ДА ПРЕУЗМЕ ОД СВОЈИХ НАКНАДА МЈЕСЕЧНО СТИПЕНДИРАЊЕ ОВЕ ДВИЈЕ ЦУРИЦЕ СА СТАРЧЕВИЦЕ!

  Уколико је неко заинтересован, може ми се јавити на drazen78bl@yahoo.com, a ја ћу га директно упутити на породице ових дјевојчица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *