Teшановићева: Фудбалски клубови дугују превише

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић истакла је да су дуговања фудбалских клубова из Српске превелика, јер је ријеч о милионским износима који превазилазе финансијске могућности Министарства. "Немамо законског основа да се отпишу дугови клубова за струју и доприносе, што је био један од приједлога. Буџет Министарства породице, омладине и спорта за […]

уторак, децембар 11, 2012 / 17:36

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић истакла је да су дуговања фудбалских клубова из Српске превелика, јер је ријеч о милионским износима који превазилазе финансијске могућности Министарства.

"Немамо законског основа да се отпишу дугови клубова за струју и доприносе, што је био један од приједлога. Буџет Министарства породице, омладине и спорта за наредну годину значајно је умањен и недовољан за све потребе спортских клубова", рекла је Тешановићева на данашњем састанку у Бањалуци са представницима фудбалских клубова из Републике Српске који се такмиче у Премијер лиги БиХ.

Она је додала да су представници фудбалских клубова из Републике Српске који се такмиче у Премијер лиги БиХ свјесни да им Министарство породице, омладине и спорта може помоћи само у дијелу који се односи на измјене законских прописа.

Из Министарства породице, омладине и спорта саопштено је да је Тешановићева са представницима фудбалских клубова разговарала о проблемима са којима се ови клубови суочавају и могућностима проналаска законских рјешења којима би се створили ислови за превазилажење тих проблема.

Радмило Шиповац, директор ФК Борац из Бањалуке, истакао је да су фудбалски клубови у незавидној финансијској ситуацији, оптерећени великим дуговањима која онемогућавају њихово нормално функционисање.

"Потребна су нам системска рјешења и измјена законских аката како бисмо створили услове за трансформацију фудбалских клубова из удружења грађана, каква су сада, у спортска привредна друштва. Тако би било омогућено заинтересованим физичким или правним лицима да уложе капитал у клубове, што би олакшало њихово функционисање", сматра Шиповац.

Састанку су присуствовали и представници ФК Рудар Приједор из Приједора, ФК Леотар из Требиња, ФК Славија из Источног Сарајева и ФК Радник из Бијељине.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *