Телеком Србије на продају, ако је цијена добра

Влада Србије жели да прода Телеком али само уколико се појави инвеститор који ће за 100 одсто власништва понудити износ од 2,5 милијарди евра,пише Блиц. За сада, како је Блицу потврђено, нема инвеститора који се званично обратио Влади с најавом да жели да буде стратешки партнер за Телеком. „Контакти о могућим инвеститорима у националног телеоператера […]

недеља, март 24, 2013 / 23:38

Влада Србије жели да прода Телеком али само уколико се појави инвеститор који ће за 100 одсто власништва понудити износ од 2,5 милијарди евра,пише Блиц.

За сада, како је Блицу потврђено, нема инвеститора који се званично обратио Влади с најавом да жели да буде стратешки партнер за Телеком.

„Контакти о могућим инвеститорима у националног телеоператера су, углавном, неформални. Знамо да се за Телеком интересује једна руска и једна америчка компнија, али још нема никаквих збаничних разговора на ту тему“, кажу у Влади и додају да би у случају да постоји и формално интересовање, био расписан међународни тендер за продају Телекома а којем би претходила и вешемесечна процедура припреме јавног позива.

Иначе, пред викенд је објављена изјава власника руске финансијке корпорацијеАФК да разматрају могућност учешћа у приватизацији Телекома Србија и да ће о томе ускоро донијети одлуку. На сајту компаније се наводи да је АФК систем основан 1993. године и да данас улази у десет најјачих компнија по укупној заради, као и да је на 315. мјесту на списку „Фурчун глобал 500″.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *