Teксас предао петицију за независност

Становници Тексаса послали су у Бијелу кућу петицију којом траже одвајање од Сједињених Америчких Држава. Како је јавила америчка тв станица АБЦ Њуз, онлајн петицију је потписало 119.209 људи, чиме је испуњен услов од најмање 25.000 потписа, када је Бијела кућа дужна да да одговор. У Бијелој кући је овој тв станици речено да не […]

уторак, децембар 11, 2012 / 09:22

Становници Тексаса послали су у Бијелу кућу петицију којом траже одвајање од Сједињених Америчких Држава.

Како је јавила америчка тв станица АБЦ Њуз, онлајн петицију је потписало 119.209 људи, чиме је испуњен услов од најмање 25.000 потписа, када је Бијела кућа дужна да да одговор.
У Бијелој кући је овој тв станици речено да не могу да процијене када ће се огласити поводом петиције из Тексаса, али није искључено и да ће одговор бити да они нису надлежни за то питање.

Неколико дана послије избора Обаме, више савезних држава је покренуло петицију којом траже одвајање, али је свему најозбиљније приступио Тексас скупивши скоро 120.000 потписа.

У остатку САД је истовремено прикупљено више од 800.000 потписа за ту идеју.
Подршку сецесионистичком покрету прије неколико дана је дао и конгресмен из Тексаса и један од кандидата за републиканску предсједничку номинацију Рон Пол, оцијенивши да је то један од основних принципа на којима је створена држава.

"Нема ничег издајничког или непатриотског у жељи да федерална влада буде одговорнија према људима које представља. Ако грађани и државе нису слободни да напусте САД, као њихов посљедњи чин који желе, да ли су они стварно слободни", запитао се Пол.
Као главни разлози за сецесију наводе се превелико мијешање федералних власти у питања савезних држава, као и незадовољство економском политиком Обамине администрације, која се оцјењује као превише лијева и социјалистичка.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *