Тегелтија: Нисмо журили са буџетом због ММФ

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија потврдио је да постоји рок за усвајање буџета до 4. децембра, али да то није условљавање Међународног монетарног фонда, већ више питање кредибилитета свих парламената у БиХ да донесу те акте у складу са договором са овом финансијском институцијом. Тегелтија је рекао да буџет за 2013. годину није дужнички […]

уторак, децембар 4, 2012 / 08:07

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија потврдио је да постоји рок за усвајање буџета до 4. децембра, али да то није условљавање Међународног монетарног фонда, већ више питање кредибилитета свих парламената у БиХ да донесу те акте у складу са договором са овом финансијском институцијом.

Тегелтија је рекао да буџет за 2013. годину није дужнички и да Српска смањује своје задужење, јер ће вратити преко 100 милиона КМ више од додатних задуживања.

"Влада Републике Српске је урадила оно што мора, све остало је на парламенту, али надам се да ће посланици бити свјесни да је овај буџет најбољи за Српску", рекао је Тегелтија за Радио-телевизију Републике Српске.

Говорећи о простору за компромис између синдиката, послодаваца и Владе, Тегелтија је рекао да никада неће потписати буџет који би Српску довео у проблем са њеним јавним финансијама.0 КОМЕНТАРА

 1. Pomno sam slušao diskusije Narodnih poslanika kako i predstavnike Vlasti,kada je to omogućeno TV prenosom,dakle,ovakv način bahatosti i nadmenosti Vlasti -REŽIMA Republike Srpske,je malo gdje viđen u okruženju.Do sada,naravno kada su na Vlasti,nisu priznavali i uvažavali dobronamjerne sugestije i predloge drugih Poslanika iz opozicije,već su tako ubjedljivo diskutovali,kao da teče med i mlijeko u Entitetu Republike Srpska,kako se vole hvaliti u boljem Entitetu,boljem dijelu Bosne i Hercegovine.Sad javno i na sva zvona predstavljaju NEMOĆ I BJEDU,pa se odlučiju na umanjenju plata.Postoji jedino pravilno rješenje i to: Da se svakome u Republici Srpskoj ukinu sva primanja preko 2.500,00 KM u korist Entiteta RS,i da se oduzme opljačkana imovina,koja je oteta građanima i Entitetu Republike Srpske,od strane poznatih bogataša-režimlija RS.TO JE RJEŠENJE !!!

 2. Апсолутно сам сагласан да се све плате преко 2.500 КМ додатно опорезују за Фонд из којег би се запошљавало и отварала нова радна мјеста. Само да се тај Фонд не даје овој црвеној банди!

 3. Хехехе..слуша ли неко можда ту будалетину алехандра џобмића..па јбт..који фијук? Каква промаја дува у његовој ћелавој крошњи?
  Он пореди мртво ладно расходовну страну буџета Србије или Хрватске са овом нашом патајом?
  Па мамицу ти имбецилну, РС је по броју становника скоро дупло мања од једног Београда, са чим се ти то поредиш?
  Војску немаш? Одбрану немаш? Службе безбједности су ти мизерне полуприватне, никакве?
  Па по чему се ти поредиш са другим државама, кад ни ово мало јада, не можете да обезбједите да не иде у строгу биједу?
  Пола Београда сигурно десет пута боље живи него сва РС, са тим се ти пореди пичко ћелава!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *