Тегелтија на саслушању у Тужилаштву БиХ

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија данас се изненада појавио у правосудним институцијама БиХ.

среда, мај 25, 2016 / 13:21

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија данас се изненада појавио у правосудним институцијама БиХ.

Тегелтија је у зграду правосуђа Босне и Херцеговине дошао око 11 часова, а за сада није познат разлог због којег се појавио пред Тужилаштвом Босне и Херцеговине.

Тегелтија није хтио говорити за медије о разлозима за његово позивање.

Министар финансија Републике Српске до сада се доводио у везу са бројним банкарским аферама у Српској, међу којима је и афера о финансијским малверзацијама у "Бобар банци".

Подсјећамо, случај "Бобар банке" потресао је банкарски систем у Републици Српској.

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић недавно је рекао да је вишемјесечна истрага у случају "Бобар банке" у завршној фази, те да се ускоро може очекивати подизање оптужнице.

"Штета која је проузрокована, а истражује се у оквиру овог предмета је више стотина милиона КМ. Мислим да је тај предмет у некој завршној фази и вјероватно да у неко скорије вријеме можемо очекивати оптужницу", рекао је недавно Салиховић.

Крајем марта је због малверзација са кредитима и банкарским гаранцијма у "Бобар банци", Агенција за истрагу и заштиту БиХ у акцији "Лавина" на подручју Бање Луке, Бијељине и Зворника ухапсила десет особа.

Међу њима су директор Агенције за банкарство Републике Српске Славица Ињац и директор Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Снежана Вујнић.  0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *