ТЕ Гацко: Највеће клизиште и поплава на копу

Ријеке Мушница и Грачаница излиле су се из корита и провалиле у један дио површинског копа – поље Б Рудника Гацко, након што се активирало клизиште у јужној косини поља и отворило расцјеп до корита ријеке. Бојо Вуковић, директор Радне јединице "Рудник" Гацко, потврдио је да клизиште није проузроковало већу материјалну штету у руднику, осим […]

субота, март 9, 2013 / 19:49

Ријеке Мушница и Грачаница излиле су се из корита и провалиле у један дио површинског копа – поље Б Рудника Гацко, након што се активирало клизиште у јужној косини поља и отворило расцјеп до корита ријеке.

Бојо Вуковић, директор Радне јединице "Рудник" Гацко, потврдио је да клизиште није проузроковало већу материјалну штету у руднику, осим на пумпном постројењу, које се налази на крајевима клизишта.

Он је напоменуо да није први пут да се овако нешто дешава, али да је ријеч о највећем клизишту од када постоји површински коп.

У "Руднику" истичу да су радници и механиција ангажовани на измијештању дијела корита ријеке захваћеног одроном, прокопавању канала дужине 400 метара, како би се спријечило даље изливање воде унутар копа, односно да би се спасила вриједна опрема која се налази у њему.

Један од инжењера "Рудника" каже да је ријеч о великој непогоди, али да се не очекује веће повећање нивоа воде у копу. Одговорни у "Руднику" не сумњају у реализацију плана санације, али уколико се он не би остварио дошло би до непроцјењиве штете у "Руднику".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *