Тактика или скромност: Мићо Мићић одустаје од куповине скупог аудија

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је на конференцији за медије да ће одустати од куповине аудија вриједног 124.839 КМ, јер сматра да је скуп.

петак, август 25, 2017 / 12:33

Он је навео да је ауди, вриједан 106.700 марака без ПДВ, за који је споведена јавна набавка, један од пет аутомобила који треба да се набаве за Градску управу Бијељина.

Мићић сматра да је овај аутомобил прескуп због чега ће, како каже, покушати да одустане од његове набавке.

– Ауди који користимо стар је 11 година и прешао је 500.000 километара. Морали смо да га замијенимо, а ја се возим у теренцу, јер други аутомобил немам. То возило је купљено прошле године за потребе Ватрогасне јединице и ми смо га само позајмили – прецизирао је Мићић.

Наводи да му није проблем да се вози и у мањем ауту, али да су се одлучили за ауди, јер су и претходни аутомобили били те класе.

– За све што радим у Градској управи спреман сам и да одговорам јер је све јавно и транспарентно – поручио је Мићић.

Каже да до сада није купио нови службени аутомобил.

– Затекао сам аутомобиле и као министар за избјегла и расељена лица и као министар за рад и борачко-инвалидску заштиту, па и као начелник односно градоначелник Бијељине. Међутим, сада сам се одлучио на тај корак, јер нам је лимузина потребна – нагласио је Мићић.

Градоначелник Бијељине, који долази из СДС, истакао је да подржава оне који траже од Владе РС да дефинише правила ко има право да се користи службеним аутомобилом и у које сврхе.

СИН ПРИПРАВНИК

Мићић је, одговарајући на новинарско питање, демантовао наводе да му је син запослен у Градској управи и да гради ресторан у центру граду.

– Моје дијете је приправник и није запослено. Ресторан који сам имао издао сам када сам постао начелник, а након пар година и продао – рекао је Мићић.

БУЏЕТ СТАБИЛАН

Први човјек Бијељине је нагласио и да је буџет Града Бијељина стабилан и да се све буџетске обавезе испуњавају на време.

– Иако су приходи од ПДВ нешто мањи, имали смо веће приходе из других извора. Реализују се велики пројекти те је 1,3 милион КМ издвојено за наставак изградње канализације у дужини од 30 километара – рекао је он.

Мићић се похвалио и наставком градње гасовода, те нагласио да очекују да се први корисници прикључе почетком јесени.

– Настављамо изградњу Центра за социјални рад, изградњу подручне школе „Вук Караџић“. Поносни смо и на изградњу индустријске зоне у којој смо од 35 плацева продали 34 – похвалио се Мићић новинарима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *