Тахири: Нема наставка док се не спроведу споразуми са Борком

Шефица косовске делегације у дијалогу Београда и Приштине Едита Тахири је рекла да представници институција Косова неће пристати на наставак разговора прије спровођења свих до сада постигнутих споразума, прије свих споразума о интегрисаном управљању границом. Она је на конференцији за новинаре у Приштини одговорност за неспровођење договора пребацила на Србију и ЕУ, за коју је […]

понедељак, август 13, 2012 / 06:53

Шефица косовске делегације у дијалогу Београда и Приштине Едита Тахири је рекла да представници институција Косова неће пристати на наставак разговора прије спровођења свих до сада постигнутих споразума, прије свих споразума о интегрисаном управљању границом.

Она је на конференцији за новинаре у Приштини одговорност за неспровођење договора пребацила на Србију и ЕУ, за коју је навела да не врши притисак да се потписани договори спроводе.

Тахири, која је и замјеница косовског премијера, навела је да је од седам само један споразум у цјелости остварен – онај о реципроцитету, и оцијенила да Србији за спровођење споразума недостаје политичка воља.

„Главна одговорност за неостваривање споразума је на Србији, која је и овог пута у дијалогу употријебила логику двоструких стандарда, о наводној вербалној спремности за техничке споразума, али је с друге стране исказана њена политичка неспремност да испуни обавезе које је преузела”, казала је Тахири.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *