Тадић-Стефановић: Уклонити све баријере у региону

Замјеник предсједавјућег Дома народа парламента БиХ Огњен Тадић и предсједник Скупштине Србије Небојша Стефановић разговарали су о потреби да се уклоне све баријере у региону које људима сметају да слободно путују, раде или станују без обзира на то из које земље долазе. Уклањање баријера може водити ка снажнијој регионалној интеграцији која у периоду до уласка […]

петак, септембар 21, 2012 / 18:59

Замјеник предсједавјућег Дома народа парламента БиХ Огњен Тадић и предсједник Скупштине Србије Небојша Стефановић разговарали су о потреби да се уклоне све баријере у региону које људима сметају да слободно путују, раде или станују без обзира на то из које земље долазе.

Уклањање баријера може водити ка снажнијој регионалној интеграцији која у периоду до уласка у ЕУ уједињује и уједначава тржишта земаља бивше Југославије које још нису постале чланице Уније, саопштено је из парламента БиХ након састанка Тадића и Стефановића у Стразбуру током другог дана Европске конференције предсједника парламената.

Они су оцијенили да би тиме политика свих земаља у региону показала да може превазићи предрасуде које долазе из прошлости, а све у интересу грађана који као најважнији захтјев у односу на политичаре постављају жељу да боље живе.

Саговорници су размијенили мишљена о јачању међусобних односа и унапређењу привредних веза БиХ и Србије.

У позитивном свјетлу било је ријечи о специјалним и паралелним везама Србије и Републике Српске, а истовремено је још једном наглашено да је тај концепт отворен и за Федерацију БиХ, односно за друге земље у региону.

Тадић и Стефановић истакли да је у региону отворено ново поглавље демократског развоја које за примјер има добру и позитивну климу у Народној скупштини Србије након одржаних избора. Они сматрају да ће ново поглавље демократског развоја у великој мјери допринијети уласку у ЕУ као крајњем циљу свих земаља у региону.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *