Тадић експресно оснива странку, биће опозициона

Досадашњи потпредсједник Српске демократске странке Огњен Тадић основао је нову политичку партију под називом Народна странка, која је уписана у јединствени регистар политичких организација код Основног суда у Бањој Луци.

четвртак, октобар 26, 2017 / 14:01

Регистрација странке је затражена прије три дана, што је уједно похвала за домаће судство које је брзо ријешило захтјев. Медији су навели да ће Тадић имати проблема са регистрацијом имена, јер је прије шест година регистрована партија истог имена. основао ју је Мирко Бањац, такође бивши високи функционер СДС, али странка није политички активна.

– Што се тиче политике странке, њену окосницу чине „Начела народне политике“ којих ћемо се придржавати у свом политичком дјеловању, у интересу цјелокупног друштва и у складу са демократским правилима и уставима Републике Српске и БиХ, рекао је Тадић.

Он је казао да ће Народна странка одмах приступити озбиљним припремама за улазак у политички живот, али и планирању наступа на општим изборима 2018. године.

– Људи који су учествовали у оснивању Народне странке одлучили су да се ја нађем на челу те организације и да покушамо заједно да приступимо најозбиљнијем могућем начину припреме за предстојећи политички живот, рекао је Тадић.

Нови политички пројекат у суштини представља континуитет политике Савеза за промјене из 2014. године, коју је Тадић прокламовао заједно са тадашњим предсједником СДС-а Младеном Босићем, а коју је народ веома добро прихватио на изборима.

За сада није познато хоће ли се поред Тадића у Народној странци наћи још нека од познатијих имена из СДС-а.

Одлазак демантован до задњег дана

Приче о тадићевом оснивању странке појавиле су се након избора у бањолучком СДС, када је поражена Тадићева струја.

Наводе о напуштању СДС Тадић је одбијао и називао радом оних који не желе добро СДС.

После тога је Тадић демонстративно одбијао да се појави на сједницама страначког руководства, а врхунац нетрпељивости с новим страначким лидером показивао је у отвореним писмима члановима Главног одбора СДС, где је Говедарицу отворено називао „дезертером“ и „срамотом“ за СДС.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *